ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ 30 mlΒιο Ashwagangha σε σκόνη 100g (Ασβαγκάντα)
Πίσω στο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Κανένα σετ εικόνων
Εκτύπωση

Anemos Φυσική μαστίχα Χίου τριμμένη σε σκόνη 30gr


11,30 €
Συνολική έκπτωση:
Περιγραφή

100% Φυσική μαστίχα τριμμένη σε σκόνη (κοπανισμένη) χωρίς πρόσθετα ροής, χωρίς προσμίξεις, χωρίς χημικά!

Φυσική μαστίχα. Η μοναδική στον κόσμο Μαστίχα Χίου, όπως βγαίνει από το Μαστιχόδενδρο, χωρίς καμία βιομηχανική επεξεργασία. Καθαρισμένη στο χέρι, στην φυσική της μορφή, με όλες τις θαυματουργές ιδιότητες που έχουν κάνει την μαστίχα διάσημη.

Η μαστίχα Χίου είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Άλλα κομμάτια είναι μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα. Άλλα κομμάτια είναι λίγο πιο μαλακά και άλλα λίγο πιο σκληρά. Τον χειμώνα συνήθως είναι πιο σκληρά λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας. Επίσης συνήθως (αλλά όχι απαραίτητα) τα μικρά κομμάτια είναι λίγο σκληρότερα από τα μεγαλύτερα καθότι "στεγνώνουν" και σκληραίνουν πιο σύντομα από τα μεγάλα κομμάτια.

Τα μικρά κομμάτια της μαστίχας είναι πιο κατάλληλα για τρίψιμο σε σκόνη γιατί είναι πιο ξερά και τα μεγαλύτερα κομμάτια είναι πιο κατάλληλα για μάσημα γιατί είναι γενικώς πιο μαλακά.

Η κίτρινη μαστίχα είναι συνήθως πιο ξερή ενώ όσο πιο λευκή είναι σημαίνει ότι είναι πιο φρέσκια και πιο μαλακή.

 

 

Η μαστίχα είναι μια φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό του μαστιχόδενδρου. Έχει χρώμα υποκίτρινο και είναι ημιδιαφανής. Το μαστιχόδενδρο είναι ένας αειθαλής θάμνος  που έχει την επιστημονική ονομασία: «Pistacia Lentiscus var. Chia». Παίρνει την πλήρη ανάπτυξή του στα 40-50 χρόνια και ζει περίπου 100 χρόνια. Από τον 5o έως 6ο χρόνο δίνει την ρητίνη του (μαστίχα) και μετά τον 15ο χρόνο παράγει από 60 έως 250 γραμμ. και σε σπάνιες περιπτώσεις μέχρι 400 γραμμ.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, η μαστίχα χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς  σκοπούς. Πολλοί αρχαίοι συγγραφείς αναφέρονται στις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας.

Σήμερα η μαστίχα χρησιμοποιείται ως τσίχλα για μάσημα, με ευεργετικά αποτελέσματα στην υγιεινή των δοντιών Στην παρασκευή καλλυντικών και αρωμάτων, στην λιθογραφία,  ζωγραφική,  ποτοποιία,  υφαντουργία, βαμβακουργία, βιομηχανία. Στην οδοντοϊατρική για το δυνάμωμα των ούλων και την αντισηψία του στόματος. Η μαστίχα επίσης χρησιμοποιείται με επιτυχία στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και πάλι στην Φαρμακευτική και  στην  Ιατρική για θεραπεία του σακχαροδιαβήτη, της χοληστερίνης, και ειδικά του στομαχόπονου.

Σε συνέδριο Ιατρικής (Αθήνα 1999) ανακοινώθηκε ότι η  μαστίχα, εκτός  των υπολοίπων  ευεργετικών ιδιοτήτων της, θεραπεύει και το έλκος στομάχου.

Έχει επίσης βρεθεί ότι διαθέτει και αντικαρκινικές ιδιότητες οι οποίες δεν έχουν ακόμη βρει εφαρμογή, λόγω έλλειψης απαραίτητης έρευνας.