Εναλλακτική πρόταση σε υποκαταστάτο σοκολάτας με αυξημένη περιεκτικότητα σε χαρουπόσκονη μας δίνει αυτή την έντονη και πλούσια γέυση
χαρουπιού προσφέροντάς σας την μάυρη χαρουπολάτα.
Αποτελεί το φυσικό υποκατάστατο του κακάο και με την υπέροχη αλλά και ιδιαίτερη γέυση τρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Το χαρούπι σαν καρπός είναι πλούσιος σε φυσικά σάκχαρα, φυτικές ίνες (κυρίως γαλακτομανάνες), ασβέστιο και βιταμίνες Β
. Επειδή όταν ψηθεί
και αλεστεί («χαρουπόσκονη») η γεύση του θυμίζει το κακάο μπορεί να δημιουργηθεί αυτή η υπέροχη λιχουδιά.
Η κατανάλωση της έχει ευεργετικές ιδιότητες σε προβλήματα όπως οστεοπόρωση,δυσκοιλιότητα,και συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των εντέρων.