TOP ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Τραχανάς από βιολογικό δίκοκκο σιτάρι ολικής (Ζέα) με 20% Βουβαλίσιο Γιαούρτι GR 330γρ.
Τραχανάς από βιολογικό αλεύρι Δίκοκκου σιταριού (ζέας) ολικής άλεσης με βουβαλίσιο γιαούρτι από γάλα βουβαλιών ελευθέρας βοσκής στην Λίμνη Κερκίνης.
Ιδανικό για εγκύους και παιδιά. Οι πρώτες ύλες των προϊόντων της «Κερκίνης Γη» παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, αποκλειστικά από παραγωγούς της περιοχής της Κερκίνης Σερρών. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ |
Συστατικά: Βιολογικό αλεύρι δίκοκκου σίτου ολικής άλεσης και βιολογικής γεωργίας, βουβαλίσιο γιαούρτι 20%.
Περιεχόμενο: 330γρ.
|
Το Δίκοκκο Σιτάρι, γνωστό και ως Ζέα είναι ένα αρχαίο σιτηρό πλούσιο σε μαγνήσιο, βιταμίνες, φυτικές ίνες και στο αμινοξύ λυσίνη. Επίσης έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη, καθιστώντας το ιδιαίτερα σημαντικό μέρος μια ισορροπημένης διατροφής.
Μετά από 1.800 περίπου χρόνια απουσίας από τους αγρούς της Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από τους καλλιεργητές και τους καταναλωτές για το δίκοκκο σιτάρι.
Μεγάλη σημασία στη σύγχρονη υγιεινή διατροφή δίδεται στα µικροδιατροφικά στοιχεία και ειδικότερα στην συγκέντρωση βιοδιαθεσίμων ιόντων ανόργανων στοιχείων. Συγκρινόμενο µε το σιτάρι, στο δίκοκκο σιτάρι βρέθηκαν 20-60% υψηλότερες συγκεντρώσεις σιδήρου (Fe++), ψευδαργύρου (Zn++), χαλκού (Cu++), μαγνησίου (Mg++) και φωσφόρου (P++
Στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στη Λίμνη Κερκίνη βρίσκεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός νεροβούβαλων στην Ευρώπη.
Το ανοσοποιητικό σύστημα των βουβαλιών είναι πολύ δυνατό και αυτό εξηγεί την υπερβολική ανθεκτικότητά τους στις ασθένειες
. Αυτή τη φυσική τους άμυνα στις ασθένειες, την περνούν στα βουβαλάκια μέσω του γάλακτος, οπότε και στον άνθρωπο που το καταναλώνει.
Το βουβαλίσιο γάλα επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψωρίασης, εκζέματα, αλλεργίες και δυσανεξία στη λακτόζη. Το βουβαλινό ή βουβαλίσιο γάλα περιέχει 58% περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό, 40% περισσότερες πρωτεΐνες, 43% λιγότερη χοληστερόλη. Είναι πλούσια πηγή σιδήρου, φωσφόρου, βιταμίνης Α, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, Β12, τοκοφερόλης, Ω6 και Ω12 λιπαρών οξέων για τον ανθρώπινο οργανισμό.