Βιοπαντοπωλείο | Βοτανοπωλείο | Βιολογικά προιόντα bioshop Σέρρες | e-shop | Θεσσαλονίκη
Βιοπαντοπωλείο | Βοτανοπωλείο | Βιολογικά προιόντα bioshop Σέρρες | e-shop | Θεσσαλονίκη
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Καλάθι ΑγορώνΤο καλάθι σας είναι άδειο.

Καλάθι αγοράς

Εκτύπωση

ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΒΙΟ 250ΓΡ


1,20 €
Συνολική έκπτωση:
Περιγραφή

ΟΡΓΑΝΙΚΟ – ΩΜΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

To αλεύρι καρύδας είναι ουσιαστικά το στερεό μέρος της καρύδας αλεσμένο σε μορφή σκόνης. Το αλεύρι καρύδας θα δώσει στις συνταγές σας ένα ευχάριστο άρωμα καρύδας όσο και τη λεπτή ελαφρώς γλυκιά γεύση του. Προσοχή θέλει ωστόσο κατά την παρασκευή των αρτοποιημάτων σας στη δόση που θα χρησιμοποιήσετε, διότι η καρύδα έχει την ιδιότητα να τραβά πολύ νερό σε σχέση με άλλα άλευρα, με αποτέλεσμα εάν αντικαταστήσετε στη συνταγή το αλεύρι σίτου με αλεύρι καρύδας σε αναλογία 1:1 να βγει το προϊόν σας πολύ στεγνό. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει στη συνταγή να προσθέσετε νερό (σας προτείνουμε να βάλετε τόσο νερό, όσο και αλεύρι καρύδας), ή να βάλετε στη συνταγή αναλογικά περίπου 20% αλεύρι καρύδας και το υπόλοιπο αλεύρι σίτου (ή όποιο άλλο θέλετε). Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, αφού θα έχετε ένα ελαφρύ και μαλακό, με πλούσια υφή προϊόν.

 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ
•    Το αλεύρι καρύδας έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, καθιστώντας το ιδανικό για τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος, αλλά και για διαβητικούς.
•    Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (43 γραμμάρια περίπου φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια-διπλάσιο από το πίτουρο σταριού). Οι φυτικές ίνες είναι πολύ ωφέλιμες για την υγεία του ανθρώπου. Βοηθούν τη πέψη, στη μείωση της απορρόφησης του σακχάρου στο αίμα αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του Δεκεμβρίου του 2006 "Innovative Food Science & Emerging Technologies", αναφέρεται ότι με την κατανάλωση αλευριού καρύδας έναντι των άλλων αλεύρων μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης. Μπορούμε επίσης να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου. Ο φυσιοπαθητικός Bruce Fife, εξηγεί ότι η συνιστώμενη πρόσληψη φυτικών ινών είναι μεταξύ 20 έως 35 g ανά ημέρα. Ο ίδιος προτείνει να προσθέσετε καρύδα στην καθημερινή διατροφή σας. Ακόμα οι φυτικές ίνες έχουν την ικανότητα να δίνουν το αίσθημα κορεσμού με ταχύτερο ρυθμό. 
•    Είναι χωρίς γλουτένη. Χρησιμοποιείται άφοβα από άτομα με κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη και δεν επιτείνει τις φλεγμονές όπως τα άλλα άλευρα. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας αναφέρουν ότι η έκθεση σε γλουτένη, ιδίως αλεύρι σίτου, μπορεί να προκαλέσει μία φλεγμονώδη απόκριση του σώματος, ακόμη και σε υγιή άτομα. Επίσης, μολονότι δεν περιέχει την πρωτεΐνη γλουτένη, εξακολουθεί να έχει σημαντική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (15 γραμμάρια περίπου πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια). Μια έκθεση από το Coconut Research Center αναφέρει ότι το αλεύρι καρύδας περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη ανά μερίδα από το αλεύρι σίκαλης, σίτου ή καλαμποκάλευρο.
•    Περιέχει βιταμίνη C. Περίπου 15mg βιταμίνη C για κάθε 100 γραμμάρια αλεύρου.
•    Περιέχει σίδηρο.
•    Άλλες θρεπτικές ουσίες που περιλαμβάνει το αλεύρι καρύδας είναι η βιταμίνη Β1, το μαγγάνιο και το ασβέστιο.
•    Η ποσότητα του φυσικού σακχάρου στο αλεύρι καρύδας μας επιτρέπει να ελαττώσουμε τη ζάχαρη στη συνταγή, καθιστώντας το ευνοϊκό για τους διαβητικούς.
•    Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ. Το λαυρικό οξύ είναι ένα κορεσμένο λιπαρό οξύ που είναι απαραίτητο για την υγεία του ανοσοποιητικού. Είναι επίσης γνωστό για την προώθηση του υγιούς δέρματος.
•    Δεν έχει χοληστερόλη.
•    Το αλεύρι καρύδας είναι χωρίς συντηρητικά.