Βιοπαντοπωλείο | Βοτανοπωλείο | Βιολογικά προιόντα bioshop Σέρρες | e-shop | Θεσσαλονίκη
Βιοπαντοπωλείο | Βοτανοπωλείο | Βιολογικά προιόντα bioshop Σέρρες | e-shop | Θεσσαλονίκη
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Καλάθι ΑγορώνΤο καλάθι σας είναι άδειο.

Καλάθι αγοράς

Εκτύπωση

ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΒΙΟ απο μήλα Πηλίου 500ml


3,70 €
Συνολική έκπτωση:
Περιγραφή

ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΒΙΟ απο μήλα Πηλίου 500ml

Μηλόξυδο : 12 απρόβλεπτες χρήσεις !!!

1. Φούσκωμα και δυσπεψία : Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το πριν από τα γεύματα για να βελτιώστε την πέψη.  Αυτό θα συμβάλει επίσης και στην πρόληψη της δυσπεψίας και του φουσκώματος.  Επίσης, αν με την πρώτη ένδειξη καούρας πιούμε λίγο μηλόξυδο αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό, την προλαμβάνουμε. Επειδή είναι αντιβακτηριδιακό, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη βακτηριδιακών λοιμώξεων που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. 

2. Υγιή μαλλιά : Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο με ένα μείγμα από δυο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και 500 ml νερού. Θα ισορροπήσει το PH της τρίχας αφήνοντας της πιο λεία και υγιή. Η μυρωδιά του ξυδιού θα εξαφανιστεί καθώς η τρίχα θα στεγνώνει. 

3. Αλκαλικότητα του σώματος : Χρησιμοποιείται συνήθως ως τονωτικό για την υγεία όταν αναμιγνύεται σε νερό  με μέλι, δεδομένου ότι ενισχύει την αλκαλικότητα του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι επωφελές για πολλές ασθένειες που προκαλούνται από ένα υπερβολικά όξινο σώμα, όπως είναι η αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα και ακόμη και ο καρκίνος. 

4. Θεραπεύει τον λόξιγκα :  Ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο και ο λόξιγκας σταματάει αμέσως!

5. Μετά την άσκηση :  Αναμεμιγμένο με νερό, χρησιμοποιείται σαν αντίδοτο για το γαλακτικό οξύ και την κόπωση μετά την προπόνηση, καθώς παρέχει κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά και πολύτιμα ένζυμα που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών.

6. Βραδινές κράμπες :  Ένα ή δυο κουταλάκια μηλόξυδο αναμεμειγμένο με νερό και λίγο μέλι για τη γεύση, μπορεί να καταναλωθεί πριν τον ύπνο για να αποτρέψει τις βραδινές κράμπες. 

7. Διαβήτης : Το μηλόξυδο είναι πολύ επωφελές για τους διαβητικούς καθώς έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα. 

8. Μύκητας CANDIDA : Η τακτική κατανάλωση μηλόξυδου μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση της εντερικής χλωρίδας αντιστρέφοντας την υπερανάπτυξη του μύκητα candida και άλλων ανεπιθύμητων βακτηριδίων. 

9. Διαχείριση βάρους : Το μηλόξυδο έχει προϊστορία στην χρήση του ως βοήθημα για την απώλεια και την διαχείριση του βάρους μας.  Έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο έχει ευεργετικά αποτελέσματα επί της γλυκόζης του αίματος και τα επίπεδα ινσουλίνης, αλλά επίσης και στον έλεγχο της όρεξης.

10. Υγεία των κατοικίδιων : Το μηλόξυδο μπορεί να  χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει το σκυλί σας υγιές. Προσθέστε λίγο στο πόσιμο νερό του ή την τροφή του ως γενικό τονωτικό για την υγεία του, για να βοηθήσει την πέψη, να μειώσει τις αλλεργίες και να αποτρέψει τα παράσιτα. Ψεκάστε ένα μείγμα νερού / μηλόξυδου για δερματικές παθήσεις, λοιμώξεις του αυτιού και λέπτυνση της γούνας και χρησιμοποιήστε το ως ξέβγαλμα μετά το μπάνιο του.

11.Μη τοξικό καθαριστικό : Φτιάξτε ένα μη τοξικό καθαριστικό σπρέι χρησιμοποιώντας ένα μείγμα 50/50 νερού και μηλόξυδου σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τις σκληρές επιφάνειες. Απορροφά τις οσμές και έχει αντιβακτηριδιακές  ιδιότητες.

12. Αράχνες και τσιμπήματα εντόμων : Αναμείξτε 1-2 σταγόνες έλαιο λεβάντας με λίγο μηλόξυδο και απλώστε πάνω στα τσιμπήματα.  Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.

Φυσικά μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο στις σαλάτες σας !!!