Τα λευκά μούρα περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και προστατευτικά αντιοξειδωτικά. Έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε κάλιο από μια μπανάνα (776mg ανά 100γρ). Μια μικρή ποσότητα αποξηραμένων λευκών μούρων καλύπτει σχεδόν το 10% των ημερησίων αναγκών του οργανισμού σε ασβέστιο. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή σιδήρου, ένα σπάνιο χαρακτηριστικό για τα μούρα, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη του οργανισμού και την παραγωγή ερυθρώναιμοσφαιρίων.
Τα λευκά μούρα μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ως ένα υγιεινό σνακ ή μαζί με άλλα φρούτα για ένα νόστιμο και θρεπτικό μούσλι.